Welke padeltassen zijn er en waar moet je op letten? (2023)

Home » Welke padeltassen zijn er en waar moet je op letten? (2023)

In 2022 hebben veel Nederlanders kennis gemaakt met padel waardoor veel van hen zich afvragen welke padeltas je nodig hebt voor padel. Laten we duidelijk zijn: als je sporadisch een potje padel speelt heb je zeker geen speciale padeltas nodig. Maar zodra je vaker padel gaat spelen zul je ook meer uitrusting in bezit hebben, zoals een racket, ballen of schoenen. In dat geval kan een padeltas handig zijn. Wij leggen je uit wat een padeltas is, waarom je er een nodig hebt en welke varianten/merken er zijn.

“Zodra je meer uitrusting voor padel hebt, is een padeltas erg handig om te hebben”

Ben je naast een padeltas op zoek naar een padelracket? Bekijk dan welke padelracket merken er zijn of lees waarom een padelracket kopen cruciaal is.

Wat is een padeltas?

Een padeltas wordt natuurlijk gebruikt om padel uitrusting te beschermen, te organiseren en te vervoeren. Denk aan een racket, schoenen, ballen en kleding. Padeltassen zijn dus meer dan enkel een opslag voor je racket. Ze zijn meestal gemaakt van nylon of polyester en bestaan in verschillende vormen en maten. De gemiddelde maat padeltas is 50 cm lang x 30 cm breed x 30 cm hoog. Een padeltas kun je vaak eenvoudig op je rug dragen of in je hand.

“Een padeltas is ideaal voor de speler die geeft om het behoud van de kwaliteit van zijn of haar uitrusting”

Het materiaal dat geschikt is voor jou, hang af van het type speler dat je bent. Beginnende spelers vinden het misschien handiger om een goedkope synthetische tas te kopen, terwijl gevorderde spelers de voorkeur geven aan een duurdere nylon tas die hun waardevolle uitrusting beter beschermt.

Er zijn dus verschillende opties wat betreft padeltassen. Op het moment van schrijven is deze Adidas Protour Padel Backpack populair. Dit is een padel backpack, waarmee je naast een racket bijvoorbeeld ook je laptop en andere accessoires kunt vervoeren. Ideaal voor als je na je werk of studie een potje padel gaat spelen!

Bekijk alle populaire padeltassen>>>

Waar op letten bij een padeltas?

Padeltassen kunnen je enorm veel ruimte geven om je racket en andere accessoires in op te bergen. Maar er zit veel verschil in tassen. Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste kenmerken van een padeltas.

De grootte van de padeltas

Het belangrijkste verschil tussen verschillende padeltassen is de grootte. In een kleinere tas passen alleen een padelracket en accessoires, zoals sleutels, portemonnees en mobiele telefoons. Backpacks of “Duffel” zakken zijn meestal groter en er passen meerdere rackets, schoenen en accessoires in.

Materiaal van de padeltas

Let ook op het materiaalkwaliteit aan de buitenkant. De duurdere tassen bestaan uit materialen die langer meegaan en er luxueuzer uitzien. De keuze van het binnenmateriaal beïnvloedt de duurzaamheid en het gevoel van kwaliteit. De meeste tassen bestaan uit volledig (100%) polyester. Maar er zijn ook padeltassen gemaakt van nylon, linnen, leer en neopreen. Wat jij kiest hangt af van jouw smaak en hoe vaak je van plan bent de tas te gebruiken. Echter zijn de meeste spelers tevreden met een 100% polyester tas.

Isolatie van de padeltas

De isolatie van de tas kan ook belangrijk zijn voor je. Er zijn padeltassen met thermische isolatie om te beschermen tegen extreme temperaturen. Snelle temperatuursveranderingen kunnen het racket beschadigen, dus dit is handig maar niet van cruciaal belang.

Wat voor padeltassen zijn er?

Standaard padeltas

De standaardtas is ontwikkeld voor deze specifieke sport en heeft dus ongeveer dezelfde vorm als een padelracket. Vervoer is gemakkelijk met zowel handvatten als schouderbanden. Deze tassen zijn het populairste type omdat ze veelzijdig en praktisch zijn.

Padel backpack

Padel backpacks (rugzakken) zijn gewone rugzakken versterkt met robuustere materialen zodat je je racket en wat accessoires van en naar de padelclub kunt vervoeren. Dit is een handige oplossing als je meer wil vervoeren dan enkel je racket.

Duffel tas (plunje zak)

De plunjezak ziet eruit als een gewone trainingstas, en je kunt hem voor meer dan alleen padel gebruiken. Duffeltassen zijn er in verschillende maten, waarbij de grootste tassen plaats bieden aan meerdere rackets en veel andere padelspullen.

De beste padeltassen van 2022

Paddeltassen zijn een populaire keuze voor spelers die hun spullen op één plek willen houden en de uitrusting wil beschermen. Er zijn veel merken die paddeltassen maken. We zullen enkele van de populairste varianten bespreken.

Adidas Padeltas Protour

Padelzak van Adidas die ruim is en kwaliteit biedt. Het Adidas-logo zit discreet op de zijkant van de zwarte bodem. De oranje naden geven de tas een sportieve uitstraling.

Deze tas is iets dunner en breder, zodat je hem comfortabel op je rug kunt dragen. Je kunt rackets opbergen in thermisch geïsoleerde vakken aan weerszijden van het hoofdvak. Daarnaast is er een vak voor spullen en een apart schoenenvak met een net voor ventilatie.

Een van de nieuwste modellen van Adidas.

Bekijk hier meer padeltassen van Adidas >>>

Bullpadel Xseries Padeltas

Bullpadel Casual is een veelzijdig en praktisch model van polyester. Het 3 compartimenten, dus het is meer dan genoeg voor wie padel wil spelen met twee rackets, schoenen en kleding. Bovendien heeft hij schouderbanden, zodat je hem als rugzak kunt dragen.

Daarnaast heeft de tas twee zijvakken voor rackets. Een daarvan heeft een thermo-padding om ze te beschermen tegen temperatuurwisselingen.

Bekijk hier meer padeltassen van Bullpadel >>>

Nox Padeltas

Dit product is een stijlvolle en praktische rugzak van Nox die deel uitmaakt van hun WPT-collectie. Deze tas is perfect om je padelrackets en accessoires in mee te nemen.

De Nox padeltas heeft twee grote vakken waar maximaal twee rackets in passen. Je kunt schoenen apart opbergen in de rugzak, met ventilatie, zodat andere uitrusting niet vuil wordt. Daarnaast heeft hij verschillende kleine vakken voor accessoires.

De schouderbanden zijn comfortabel, en het ontwerp is zowel stijlvol als discreet, zodat je deze tas kunt gebruiken voor school, excursies en andere sportevenementen.

Bekijk hier meer padeltassen van Nox >>>

Wat is het verschil tussen een padeltas en tennistas?

Een tennisracket heeft een kop met snarennet en een lange steel, terwijl een padelracket een met schuim gevulde kop heeft en korter is. In een tennistas past zelfs moeiteloos een padelracket. De padeltas daarentegen is specifiek gebouwd rond de vorm van het racket, zodat zelfs een racket met een brede, grote kop, zoals een tennisracket, er niet in past. Niettemin garanderen zowel padel- als tennistassen comfortabel handige attributen voor je uitrusting.Ze bieden ook voldoende ruimte om alle noodzakelijke benodigdheden, kledingstukken enzovoort op te bergen.

Veelgestelde vragen over padeltassen

Padeltassen zijn een geweldige manier om je uitrusting te organiseren en te beschermen. Als je haast hebt, kun je gemakkelijk vinden wat je nodig hebt. Ook flexibele opslag voor je padelrackets, schoeisel en andere padeluitrusting vereenvoudigt en verbetert je padelervaring zowel voor als na de wedstrijd.

Kan ik mijn schoenen opbergen in een padeltas?

Veel padeltassen bieden ook de mogelijkheid om je schoenen op te bergen. In het lage prijssegment kan er een een apart zakje voor schoeisel inbegrepen zijn, waar de kwaliteit van kan verschillen. Duurdere tassen vaak in tegenstelling tot goedkopere tassen vaak een schoen zak van hogere kwaliteit met eigenschappen zoals een speciale voering die de lucht filtert voor een betere ventilatie, plus isolatie-elementen om de levensduur van de schoenen te verlengen.

Welke je ook kiest, het grote voordeel van een schoenenzak is dat je je zich geen zorgen hoeft te maken over onaangename geuren en vuil die je kleren en andere bezittingen binnendringen.

Heeft een padeltas meerdere vakken?

Tassen met een lagere prijs hebben meestal één apart racketvak en één voor kleding en waardevolle spullen, met kleinere zakjes langs de binnenvoering. Tassen uit het topsegment kunnen meer vakken hebben voor extra ruimte, elk ontworpen voor verschillende behoeften, waaronder een zakje voor extra grips, een voor ballenbussen en/of waterflessen, en een laptophoes. Andere tassen zijn verkrijgbaar met extra opbergruimte om niet één maar meerdere rackets op te bergen. Ze zijn ook voorzien van afneembare tussenschotten die elk racket beschermen tegen schuren dat de prestaties kan beïnvloeden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *