De beste padelracket merken van dit moment (2024)

Home » De beste padelracket merken van dit moment (2024)

Padel zal in 2024 zijn ongekende opmars doorzetten en daarom zijn er steeds meer padelracket merken. Want of je nou een beginnende of gevorderde speler bent, een goed racket is cruciaal voor resultaat en spelplezier. Wij vonden het lastig om een goed overzicht te vinden van de beste padelracket merken en besloten daarom een overzicht voor je te maken.

“Door het ontbreken van één helder overzicht, besloten we de beste padelracket merken voor je op een rijtje te zetten”

De volgorde hieronder is bepaald op basis van waar mensen het meest naar zochten in Google in 2024. Op deze manier zie je de rackets op basis van populariteit.

Head, een merk met een rijke geschiedenis, is al sinds de jaren ’50 een vooraanstaande naam in de wereld van racketsporten. Door de jaren heen heeft het merk zich verder gespecialiseerd in padel. In 2024 staat Head bekend als een van de meest prominente namen in de padelindustrie. Topspelers zoals Sanyo Gutiérrez en Ariana Sánchez, die schitteren in de World Padel Tour, geven de voorkeur aan de rackets van dit merk.

>> Bekijk relevante Head Padelrackets

Head heeft een reeks rackets van hoge kwaliteit voor zowel beginners als gevorderde spelers. Een van de krachtigste rackets voor beginners is de Head Evo Sanyo. Geïnspireerd op het professionele Sanyo Gutiérrez racket, maar met eigenschappen die controle en beheersbaarheid bevorderen.

Babolat

Babolat, al lang een gevestigde naam in de wereld van racketsporten, betrad op een later moment de padelmarkt. Net als Head staat dit merk bekend om zijn specialisatie in racketsporten. Babolat heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest populaire keuzes in de padelwereld, mede dankzij het vertegenwoordigen van World Padel Tour-spelers zoals Juan Lebrón en Victoria Iglesias.

>> Bekijk populaire Babolat Padelrackets

Een paar jaar geleden werd een volledig nieuwe collectie gepresenteerd, die ook de Veron padelrackets omvat. Een van de meest aanbevolen modellen voor wie begint met padel en op zoek is naar de beste kwaliteit is de Babolat Counter Vuerto. Dit padelracket kenmerkt zich door zijn kracht, maar heeft ook een fenomenale controle die de tegenaanval bevordert. Het heeft een bredere sweet spot en bevat glasvezel, zodat het spel wat eenvoudiger aanvoelt.

Adidas Padel

Het ‘drie-strepen’-merk, Adidas, is ongetwijfeld een van de meest iconische sportmerken wereldwijd. Dit merk, voornamelijk bekend om zijn schoenen en kleding, heeft zijn activiteiten uitgebreid naar verschillende sporten door de jaren heen. In de wereld van padel heeft Adidas zich stevig gevestigd en staat het bekend als een van de topmerken, vaak aanbevolen door professionals. Samen met Bullpadel en Siux behoort Adidas tot de topverkopers van padelrackets jaarlijks. Het merk heeft ook een indrukwekkend team van professionele spelers, waaronder Alex Ruiz, Ale Galán en Martita Ortega.

>> Bekijk alle Adidas Padelrackets

In de 2024 collectie zijn er de Adidas Drive en de Adidas Match serie die geschikte Adidas padelrackets voor beginners bevat. Een van de meest aanbevolen is de Adidas Match Light 3.3, een uitstekend racket om padel mee te beginnen. Dit racket heeft een allround formaat dat zich aanpast aan verschillende speelstijlen. Met dit racket kun je je prima de eerste periode van je padel-carrière spelen.

Dunlop

Dunlop, een van de oudste merken in de sportindustrie, vindt zijn oorsprong in de jaren 1880 toen het begon als een fabrikant van banden. De overstap naar het vervaardigen van tennisrackets maakten ze echter pas in het tweede decennium van de 20e eeuw. Na hun intrede op de padelmarkt, hebben ze zich tegen 2024 opgewerkt tot een van de toonaangevende professionele merken. Dunlop heeft ook een aantal hooggeplaatste spelers in hun team, met sterren van de World Padel Tour zoals Juani Mieres, Patty Llaguno en Ramiro Moyano.

>> Bekijk alle Dunlop Padelrackets

Een van de meest gekozen padelrackets voor beginners is de Dunlop Renegade. Een racket dat 100% gericht is op controle, met een rond formaat en een matige balans om hanteerbaar te zijn. Bovendien heeft het een hoogwaardige carbon en fiberglas constructie.

Wilson

Vergelijkbaar met Babolat of HEAD, maakte Wilson enkele jaren terug de sprong naar de padelwereld door hun eigen lijn van padelrackets te introduceren. Het merk heeft spelers van het kaliber van Maxi Sanchez in hun gelederen gehad. In een poging om hun aanwezigheid in de sport een significante boost te geven, heeft Wilson een meerjarige overeenkomst gesloten met Fernando Belasteguin. Na zijn pensionering zal Belasteguin als ambassadeur optreden, waarbij hij het merk wereldwijd zal promoten.

>> Bekijk alle Wilson Padelrackets

Het resultaat van de samenwerking met Fernando Belasteguin was de Wilson Bela Pro, het best verkochte padelracket dit jaar van Wilson. Daarnaast heeft Wilson nog meer interessante modellen, zoals de Wilson Blade Tour gebruikt door Pablo Lijó.

Nox padel

Nox, volledig gericht op padel, behoort tot de bestverkopende merken van de afgelopen jaren. Het merk is zelfs een van de officiële sponsors van de World Padel Tour en biedt exclusieve padelrackets aan voor de competitie. Deze rackets zijn de keuze van spelers zoals Agustín Tapia, Miguel Lamperti en de tweeling Sánchez Alayeto. De padelcollecties van Nox zijn uitgebreid en bieden een divers assortiment rackets die geschikt zijn voor alle speelstijlen en niveaus.

>> Bekijk alle Nox Padelrackets

Een van de meest aanbevolen padelracket merken voor beginners die op zoek zijn naar de beste kwaliteit is de Equation World Padel Tour Edition 2023. Een racket geïnspireerd door maximale schakelingen. Het bestaat uit een carbon frame en 3K fiberglas vlakken. Daarnaast heeft het een ronde vorm die een sweet spot creëert voor gemakkelijk contact.

Starvie

Ondanks de oprichting in 2002, maakte het merk pas echt een significante sprong voorwaarts in 2009, toen het deel werd van de Oteador groep. Dit merk onderscheidt zich van de concurrentie door zijn eigen padelracketfabriek in Azuqueca de Henares. Dit is ook de reden waarom het merk trots zijn slogan “Made in Spain” benadrukt.

>> Bekijk alle Starvie Padelrackets

Het heeft een groot aantal beroepsspelers zoals Coki Nieto, Franco Stupaczuk, Momo Gonzalez, Matias Diaz, Carolina Navarro en Ceci Reiter. Het is ook een van de weinige merken die over een centrum voor topprestaties beschikt, de StarVie CAR, waar jonge spelers trainen om vooruitgang te boeken en de top te bereiken. Het Spaanse merk presenteert elk jaar een padelcollectie met vele modellen, waaronder de StarVie Raptor, het racket van Stupaczuk.

Dropshot

Wanneer we de top padelracket merken bespreken, mag Drop Shot zeker niet ontbreken. Hoewel het een van de nieuwere spelers in de branche is, heeft het zich weten te onderscheiden als een merk dat aanzienlijk investeert in onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe technologieën, welke toegepast worden op hun rackets.

>> Bekijk alle Dropshot Padelrackets

Momenteel aanwezig in meer dan 20 landen, heeft het de actieve legende Juan Martín Díaz, 13 keer nummer 1. De Spaanse genationaliseerde Argentijn is het beeld van het merk samen met andere spelers zoals Lucas Campagnolo. Een van zijn best verkochte modellen is de Conqueror, het racket gebruikt door El Galleguito. Enkele maanden geleden lanceerde het merk de Drop Shot Conqueror 8.0 Spain, een gelimiteerde editie waarmee ze de laatste grote overwinning van de speler vierden, in het Spaanse Padel Kampioenschap in 2021.

Bullpadel

Bullpadel is een merk dat zijn reputatie voor zich laat spreken. Het staat bekend als het padelmerk met de hoogste verkoopcijfers van rackets gedurende het hele jaar. Opgericht in 1995 in Spanje, heeft Bullpadel inmiddels meer dan twee decennia van marktsucces gevierd. Het merk is bekend vanwege zijn uitgebreide professionele team, dat enkele van de beste spelers ter wereld omvat, zoals Paquito Navarro, Maxi Sánchez, Fede Chingotto, Juan Tello, Alejandra Salazar en Delfi Brea.

>> Bekijk alle Bullpadel Padelrackets

Een van de beste clubs uit het Bullpadel voor beginners is de Bullpadel Raider. Een rond racket waarvan de buitenkern is gemaakt van Polyglass glasvezel en de binnenkern is gemaakt van Soft Eva-rubber en het Carbon Tube-frame is gemaakt van 100% koolstofvezel.

Siux

Siux, een Spaans padelbedrijf, heeft zich ontwikkeld tot een van de best verkopende bedrijven in de branche. Sinds de oprichting in 2013 heeft Siux de aandacht getrokken van spelers op alle niveaus. Het merk is zelfs zo populair dat World Padel Tour spelers zoals Javi Ruiz, Lucho Capra en Álvaro Cepero met hun rackets spelen. De reputatie van Siux heeft zich wereldwijd verspreid en is een bekend gezicht in de meeste toernooien en competities.

>> Bekijk alle Siux Padelrackets

Een duidelijk voorbeeld van een racket voor beginnende spelers van dit merk is de Siux SX7. Een veelzijdig racket dat zich aan elke speelstijl aanpast, met een rond formaat voor een bredere sweetspot en een 100% carbon constructie. Bovendien heeft dit racket een zachte Eva-kern, waardoor het perfect is voor beginnende spelers die op zoek zijn naar comfort tijdens het slaan. Naast hun padelrackets hebben ze ook hun collectie textiel en accessoires gelanceerd om een moderne, aantrekkelijke en kwalitatief hoogwaardige lijn te behouden.

Vibor-A

Bekend als het “reptielenmerk”, heeft het merk een gat geslagen om zich te positioneren tussen de topposities van favoriete rackets. Vibor-A werd opgericht in 2011 en heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring. Dit merk is ook gekozen door tal van spelers op de World Padel Tour, waaronder Martín Sánchez Piñeiro, Alba Galán, Maxi Gabriel en Verónica Virseda.

>> Bekijk alle Vibor-A Padelrackets

Een van de meest opvallende rackets van het seizoen is de Vibora Mortal Carbon 2022. Een druppelvormig padelracket met een zachte foam voor een aangename touch. Wat het ook perfect maakt voor beginnende gamers is dat dit racket een -brede sweet spot en een lage balans heeft, waardoor de handelbaarheid maximaal is.

Conclusie padelracket merken

Hierboven hebben we de meest prominente en hoogwaardige padelracketmerken van het moment uitgelicht. Met zo’n diverse en uitgebreide selectie is het uitdagend om te bepalen welk merk de allerbeste padelrackets levert. Belangrijker is het vinden van een racket dat aansluit bij jouw speelstijl, ervaring en budget. We zullen dit artikel regelmatig bijwerken om je te voorzien van de nieuwste en beste merken in de padelwereld. Naast padelrackets bieden we ook inzichten over padelschoenen, padelballen en actuele aanbiedingen van padelrackets. Onze missie is om je te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze, zodat je het meeste uit je padelspel kunt halen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *