Padel zal in 2023 zijn ongekende opmars doorzetten en daarom zijn er steeds meer padelracket merken. Want of je nou een beginnende of gevorderde speler bent, een goed racket is cruciaal voor resultaat en spelplezier. Wij vonden het lastig om een goed overzicht te vinden van de beste padelracket merken en besloten daarom een overzicht voor je te maken.

“Door het ontbreken van één helder overzicht, besloten we de beste padelracket merken voor je op een rijtje te zetten”

De volgorde hieronder is bepaald op basis van waar mensen het meest naar zochten in Google in 2023. Op deze manier zie je de rackets op basis van populariteit.

Head is een merk met een lange geschiedenis en één van de grote specialisten in racketsporten. Dit merk bestaat al sinds de jaren 50 en later specialiseerde men zich ook in padel. Anno 2023 zijn ze uitgegroeid tot één van de bekendste padelmerken en gebruiken spelers als Sanyo Gutiérrez en Ariana Sánchez deze rackets, de sterren van de World Padel Tour.

>> Bekijk alle Head Padelrackets

Head heeft een reeks rackets van hoge kwaliteit voor zowel beginners als gevorderde spelers. Een van de krachtigste rackets voor beginners is de Head Evo Sanyo. Geïnspireerd op het professionele Sanyo Gutiérrez racket, maar met eigenschappen die controle en beheersbaarheid bevorderen.

Babolat

Babolat is een van de merken die al een goed gevulde geschiedenis had voordat ze de padelwereld betraden. Samen met Head is het een gespecialiseerd merk voor racketsporten. In padel is het ook een van de meest gekozen merken geworden, omdat het World Padel Tour-spelers als Juan Lebrón en Victoria Iglesias vertegenwoordigt.

>> Bekijk alle Babolat Padelrackets

Een paar jaar geleden werd een volledig nieuwe collectie gepresenteerd, die ook de Veron padelrackets omvat. Een van de meest aanbevolen modellen voor wie begint met padel en op zoek is naar de beste kwaliteit is de Babolat Counter Vuerto. Dit padelracket kenmerkt zich door zijn kracht, maar heeft ook een fenomenale controle die de tegenaanval bevordert. Het heeft een bredere sweet spot en bevat glasvezel, zodat het spel wat eenvoudiger aanvoelt.

Adidas Padel

Het merk van “de drie strepen” is waarschijnlijk het beroemdste sportmerk ter wereld. Adidas is bekend binnen talloze sporten, vooral door schoenen- en textiel. Adidas heeft zijn horizon verbreed door elk jaar andere sporten te bereiken. Binnen de padelsport is het een merk dat al een zeer solide basis heeft en wordt beschouwd als een van de beste en meest aanbevolen door professionals. Samen met Bullpadel en Siux verkopen ze elk jaar meer padelrackets. Dit merk heeft ook een geweldig team van professionele spelers zoals Alex Ruiz, Ale Galán en Martita Ortega.

>> Bekijk alle Adidas Padelrackets

In de 2023 collectie zijn er de Adidas Drive en de Adidas Match serie die geschikte Adidas padelrackets voor beginners bevat. Een van de meest aanbevolen is de Adidas Match Light 3.1, een uitstekend racket om padel mee te beginnen. Dit racket heeft een allround formaat dat zich aanpast aan verschillende speelstijlen. Met dit racket kun je je prima de eerste periode van je padel-carrière spelen.

Dunlop

Dunlop is waarschijnlijk een van de oudste merken. Het werd opgericht in de jaren 1880 en begon als bandenfabrikant. Maar pas in het tweede decennium van de 20e eeuw begonnen ze met het maken van tennisrackets. Later betraden ze de padelmarkt en werden ze één van de best verkopende professionele merken anno 2023. Dunlop heeft ook high profile spelers in haar team, sterren van de World Padel Tour zoals Juani Mieres, Patty Llaguno en Ramiro Moyano.

>> Bekijk alle Dunlop Padelrackets

Een van de meest gekozen padelrackets voor beginners is de Dunlop Renegade. Een racket dat 100% gericht is op controle, met een rond formaat en een matige balans om hanteerbaar te zijn. Bovendien heeft het een hoogwaardige carbon en fiberglas constructie.

Wilson

Net als Babolat of HEAD besloot Wilson vele jaren geleden om zich in de padelwereld te storten en zijn padelrackets te lanceren. Het heeft spelers van het kaliber Maxi Sanchez gehad, maar in een poging om een grote impuls te geven, heeft het Fernando Belasteguin gecontracteerd voor een meerjarige operatie waarbij de speler, zodra hij met pensioen gaat, ambassadeur zal zijn en het merk over de hele wereld zal uitdragen.

>> Bekijk alle Wilson Padelrackets

Het resultaat van de samenwerking met Fernando Belasteguin was de Wilson Bela Pro, het best verkochte padelracket dit jaar van Wilson. Daarnaast heeft Wilson nog meer interessante modellen, zoals de Wilson Blade Tour gebruikt door Pablo Lijó.

Nox padel

Nox focust zich 100% op padel en is ook één van best verkochte in de afgelopen jaren. Ze zijn zelfs een van de officiële sponsors van de World Padel Tour met exclusieve padelrackets voor de competitie die worden gebruikt door spelers als Agustín Tapia, Miguel Lamperti en de tweeling Sánchez Alayeto. De Nox padel collecties zijn over het algemeen enorm en bieden een groot aantal padels voor alle speelstijlen en niveaus.

>> Bekijk alle Nox Padelrackets

Een van de meest aanbevolen padelracket merken voor beginners die op zoek zijn naar de beste kwaliteit is de Equation World Padel Tour Edition 2021. Een racket geïnspireerd door maximale schakelingen. Het bestaat uit een carbon frame en 3K fiberglas vlakken. Daarnaast heeft het een ronde vorm die een sweet spot creëert voor gemakkelijk contact.

Starvie

Hoewel het in 2002 werd opgericht, heeft het pas in 2009 een sprong voorwaarts gemaakt met de groep Oteador. Het merk onderscheidt zich van de rest door zijn eigen padel racket fabriek in de stad Azuqueca de Henares. Daarom schreeuwt het altijd van de daken zijn slogan “Made in Spain”.

>> Bekijk alle Starvie Padelrackets

Het heeft een groot aantal beroepsspelers zoals Coki Nieto, Franco Stupaczuk, Momo Gonzalez, Matias Diaz, Carolina Navarro en Ceci Reiter. Het is ook een van de weinige merken die over een centrum voor topprestaties beschikt, de StarVie CAR, waar jonge spelers trainen om vooruitgang te boeken en de top te bereiken. Het Spaanse merk presenteert elk jaar een padelcollectie met vele modellen, waaronder de StarVie Raptor, het racket van Stupaczuk.

Dropshot

Als we het hebben over de beste padelracket merken moeten we het ook hebben over Drop Shot. Ondanks het feit dat het een van de jongste merken in de sector is, heeft het zich onderscheiden als een merk dat het meest in onderzoek investeert en nieuwe technologieën ontwikkelt die op zijn rackets worden toegepast.

>> Bekijk alle Dropshot Padelrackets

Momenteel aanwezig in meer dan 20 landen, heeft het de actieve legende Juan Martín Díaz, 13 keer nummer 1. De Spaanse genationaliseerde Argentijn is het beeld van het merk samen met andere spelers zoals Lucas Campagnolo. Een van zijn best verkochte modellen is de Conqueror, het racket gebruikt door El Galleguito. Enkele maanden geleden lanceerde het merk de Drop Shot Conqueror 8.0 Spain, een gelimiteerde editie waarmee ze de laatste grote overwinning van de speler vierden, in het Spaanse Padel Kampioenschap in 2021.

Bullpadel

Bullpadel is een merk dat voor zichzelf spreekt. Sterker nog, het is het padelmerk dat het hele jaar door de meeste rackets verkoopt. Dit Spaanse padelbedrijf is opgericht in 1995 en heeft inmiddels al 20 jaar marktsucces gevierd. Dit merk behoort tot de merken met het grootste professionele team dat bestaat uit de beste spelers ter wereld, waaronder Paquito Navarro, Maxi Sánchez, Fede Chingotto, Juan Tello, Alejandra Salazar en Delfi Brea.

>> Bekijk alle Bullpadel Padelrackets

Een van de beste clubs uit het Bullpadel voor beginners is de Bullpadel Raider. Een rond racket waarvan de buitenkern is gemaakt van Polyglass glasvezel en de binnenkern is gemaakt van Soft Eva-rubber en het Carbon Tube-frame is gemaakt van 100% koolstofvezel.

Siux

Dit Spaanse padel bedrijf is uitgegroeid tot een van de best verkopende bedrijven. Siux is opgericht in 2013 en vanaf dat moment trok het de aandacht van spelers van alle niveaus. Het is zelfs zo dat World Padel Tour spelers als Javi Ruiz, Lucho Capra en Álvaro Cepero met deze rackets spelen. De faam van Siux heeft zich verspreid naar alle delen van de wereld en is terug te vinden in de meeste toernooien en competities.

>> Bekijk alle Siux Padelrackets

Een duidelijk voorbeeld van een racket voor beginnende spelers van dit merk is de Siux SX5. Een veelzijdig racket dat zich aan elke speelstijl aanpast, met een rond formaat voor een bredere sweetspot en een 100% carbon constructie. Bovendien heeft dit racket een zachte Eva-kern, waardoor het perfect is voor beginnende spelers die op zoek zijn naar comfort tijdens het slaan. Naast hun padelrackets hebben ze ook hun collectie textiel en accessoires gelanceerd om een moderne, aantrekkelijke en kwalitatief hoogwaardige lijn te behouden.

Vibor-A

Bekend als het “reptielenmerk”, heeft het merk een gat geslagen om zich te positioneren tussen de topposities van favoriete rackets. Vibor-A werd opgericht in 2011 en heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring. Dit merk is ook gekozen door tal van spelers op de World Padel Tour, waaronder Martín Sánchez Piñeiro, Alba Galán, Maxi Gabriel en Verónica Virseda.

>> Bekijk alle Vibor-A Padelrackets

Een van de meest opvallende rackets van het seizoen is de Vibor-A Serpent 2022. Een druppelvormig padelracket met een zachte foam voor een aangename touch. Wat het ook perfect maakt voor beginnende gamers is dat dit racket een -brede sweet spot en een lage balans heeft, waardoor de handelbaarheid maximaal is.

Conclusie padelracket merken

Hierboven zie de bekendste en beste padelracket merken van het moment. Omdat er zoveel keuze is, is het moeilijk te zeggen welk merk het beste padelrackets levert. Het is vooral belangrijk dat het racket pas bij jouw stijl, ervaring en budget. We zullen de komende tijd dit artikel blijven bijwerken met de beste merken. We schreven naast padelrackets ook artikelen over padelschoenen, padelballen en padelrackets in de aanbieding.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *