Wat heb je nodig voor padel? (2022)

Home » Wat heb je nodig voor padel? (2022)

Padel wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Vandaar dat de sport zich ook steeds meer ontwikkeld en er ook steeds meer benodigdheden de markt op komen om padel te spelen. Het is begrijpelijk als je een beginnende padelspeler bent dat je niet direct teveel uitrusting en spullen wil kopen. Echter zijn sommige spullen cruciaal om optimaal te kunnen genieten van padel.

“De belangrijkste benodigdheden voor padel zijn een racket, schoenen, ballen, speciale kleding en eventueel een tas of rugzak”

Hieronder vind je een overzicht van de benodigdheden. Het belangrijkste is natuurlijk een padelracket. Kun je niet wachten wil je direct aan de slag? Bekijk dan de populairste padelracket merken en waarom een padelracket kopen cruciaal is.

Padelrackets

Een padelracket is natuurlijk de basis voor het spelen van padel. Beginnende padelspelers huren meestal eerst een padelracket bij hun favoriete padellocatie. Voor een paar euro heb je dan de beschikking over een racket tijdens de gehele sessie. Speel je vaker? Dan is de kans groot dat je een eigen padelracket wil hebben. Veel mensen ervaren het aanschaffen van een racket als een uitdaging, vooral omdat er tegenwoordig veel verschillende merken en varianten zijn. Zo zijn er inmiddels tientallen merken die padelrackets aanbieden waaronder Adidas, Head en Bullpadel. Daarnaast zijn er ook veel verschillende type rackets, denk aan rondvormig, diamantvormig en druppelvormig.  De prijzen voor een padelracket lopen nogal uiteen. Zo heb je al een goedkoop padelracket voor €30, maar kun je ook een racket kopen voor maar liefst €450. Schrik niet, een beginnende speler kan prima uit de voeten met een racket van zo´n €50-€100. In dit prijssegment vind je genoeg padelrackets.

Padelschoenen

Padelschoenen zijn minder cruciaal dan padelrackets, maar mogen zeker niet onderschat worden. Ook hier zien we vaak dat beginnende spelers niet direct padelschoenen aanschaffen. Vaak spelen zij in eerste instantie op normale sportschoenen of tennisschoenen. Indien je sporadisch padel speelt is dit geen probleem. Echter, zodra je vaker padel gaat spelen dan worden schoenen wel degelijk belangrijk. Padelschoenen bieden namelijk meer grip dan reguliere sport- en tennisschoenen. Dit is belangrijk, omdat je bij padel veel meer verticale bewegingen (dus naar voor en achter) maakt. Ga je dus intensiever padel spelen, dan zijn padelschoenen zeker aan te raden. Benieuwd welke schoenen je nodig hebt? Wij schreven een artikel over welke padelschoenen je nodig hebt. 

Padelballen

Zonder bal geen padel. Maar een bal is vaak vanzelfsprekend voor de meesten, omdat je deze vaak op locatie kunt huren of ter beschikking wordt gesteld. Padelballen mogen zeker niet vergeleken worden met tennisballen, dus ga nooit de padelbaan op met een tennisbal. Wij schreven een artikel over padelballen

Padel kleding

De meeste mensen spelen padel in regulier sportkleding. Toch zijn er wel speciale padelkleren op de markt gekomen de laatste jaren. Denk aan speciale t-shirts en polo´s. De keuze is aan jou of je ook speciale kleding wil kopen voor padel. Wij doen het voorlopig even met onze eigen sportkleding.

Padel tassen en rugzakken

Voor de meer fanatieke en gevorderde spelers is een padeltas een welkome toevoeging aan de uitrusting. Er bestaan inmiddels verschillende varianten, denk aan een schoudertas en een rugzak. Een padeltas of rugzak is ideaal als deze beschikt over verschillende compartimenten. Je kunt dan het padelracket in een apart vak stoppen en de vieze kleding in een ander vak. Bekende merken die padelrackets hebben, bieden ook padeltassen aan, zoals Head en Wilson. Lees hier meer over waar je op moet letten bij een padeltas en rugzak.

Conclusie padel benodigdheden

Voor padel heb je dus een padelracket nodig en padelballen. Alle overige materialen kun je als beginnende speler in principe zonder. Maar hoe vaker je gaat speler, hoe groter de kans dat je ook padelschoenen aan zult schaffen. Ben je een echte pro aan het worden? Dan zul je ook speciale padelkleding en een rugtas kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *