De beste padel ballen van dit moment (2023)

Home » De beste padel ballen van dit moment (2023)

Vraag je je af wat voor type padel ballen er zijn en welke de beste zijn? Dat vroegen wij ons ook af en gingen daarom op onderzoek uit. Omdat anno 2023 steeds meer mensen padel spelen, komt ook steeds vaker de vraag welke type padel ballen er zijn en welke merken ballen aan bieden. Tijd voor een uitleg en overzicht van padel ballen.

” Steeds vaker horen wij de vraag of er verschil zit in type padel ballen en welke merken padel ballen aanbieden”

Overzicht padel bal merken

Om jou te helpen bij het kiezen van een padel bal, hebben we hieronder in één oogopslag de populairste merken en ballen op een rijtje gezet. De volgorde van merken is bepaald op basis waar mensen het meest op zoeken in Google.

Wil je liever eerst weten welke merken padelrackets aanbieden? Lees dan ons artikel over padelracket merken.

Welke merken bieden padel ballen aan?

Onder de beste padelballen vinden we de volgende merken; Wilson, Siux, Head, Adidas en Bullpadel. Elke firma heeft verschillende assortimenten die geschikt zijn voor verschillende type spelers. In het geval van Head ballen, zijn er veel federaties die inzetten op het gebruik ervan dankzij hun grote duurzaamheid. De in de kern gebruikte materialen maken ze tot een van de meest resistente ballen van het moment.

head-padelrackets
Head Padel

Het merk Head is een van de meest bekende merken wereldwijd in de racketsport. Met grote ervaring in de sector, zijn padel ballen en producten plaatsen het bij de favorieten van vele padeleros. Zijn catalogus van padelballen is zeer breed maar heeft een model dat opvalt door zijn uitstekende prestaties.

De beste padelbal Head is de Padel Pro S. Een bal gemaakt van rubber met een hoge dichtheid die de rebound en snelheid bevordert. Het is de snelste bal van de hele collectie, biedt een hoge mate van controle en een lange duur dankzij zijn uiterst duurzame vilt.

Het is de officiële bal van het World Padel Tour circuit en andere padelfederaties.

Adidas Padel

adidas-paderracket-merken
Adidas Padel

Het merk Adidas is meer dan bekend bij iedereen, zowel bij de sporters als bij degenen die er niet aan verslaafd zijn. Deze firma valt op in verschillende sectoren van mode tot sport in het algemeen. In paddle paddle hun paddle bladen is gekomen in een paar jaar tot het bezetten van de topposities en elk jaar blijft de verkoop te verbeteren.

Onder zijn grote verscheidenheid, verdient het Adidas Speed RX model een vermelding. Een model dat furore heeft gemaakt onder zijn trouwe volgelingen door de verwachtingen die eerder door het merk zijn gewekt. Echter, niet alleen heeft beïnvloed de promotie en marketing werk uitgevoerd door het merk, maar ook de kwaliteit en de prestaties aangeboden op de paddle rechtbanken.

Ze zijn een van de ballen die de beste duurzaamheid bieden, ze zijn snel en de rebound is uitstekend. We kunnen zeggen dat hun afwerkingen premium zijn en exclusief zijn ontworpen voor die spelers die de voorkeur geven aan een snel en intens spel. De hoge duurzaamheid van het rubber en de geweldige rebound zijn het geheim van zijn prestaties.

Siux

De firma Siux is een van de meest gerenommeerde merken in de sport van de vier wanden. Zijn grote ervaring in de wereld van de paddle en zijn jarenlange ervaring in de vervaardiging van paddle producten maken deze firma tot een van de beste opties. Bovendien is het niet alleen gewijd aan de vervaardiging van bladen en kleding, het is ook een van de meest gewilde bedrijven op het gebied van paddle ballen.

Als u in zijn uitgebreide catalogus kijkt, zult u enkele modellen zien die veel gebruikt worden in clubs en door professionele spelers. In dit geval is het de moeite waard om hun Siux Match Pro model te noemen. Deze zijn ontworpen voor padelspelers die op zoek zijn naar kwaliteit, weerstand en duurzaamheid.

Het is een van hun beste modellen en worden gekenmerkt door het feit dat het snelle ballen zijn met een geweldige rebound. Er is een Match versie voor beginnende padelspelers of voor de training van spelers van gemiddeld niveau die langzamere ballen nodig hebben om hun slag en techniek te verbeteren.

Wilson

De multinational Wilson is alom bekend in de racketsport en natuurlijk ook in padel. Het is een firma met een breed sponsorship van professionele spelers in tennis en padel. Onder haar nieuwste modellen en ballen om padel te spelen heeft Wilson de Wilson Padel Rush 100 als de beste van haar collectie. Het ontwerp en het gebruik van speciale materialen maken het mogelijk vocht af te stoten, zodat het zelfs in de slechtste spelsituaties goed blijft presteren.

Een van de modellen op de padelmarkt met deze eigenschap. Dankzij de innovatieve materialen behoudt de bal zijn eigenschappen gedurende een langere periode. Het is de meest gebruikte padelbal in professionele toernooien en internationale competities.

Bullpadel

Bullpadel

Nog een van de belangrijkste merken in deze sector. De Spaanse firma heeft onder zijn uitgebreide collecties met schoppen, schoenen, textiel, paleteros en het sterproduct van deze categorie. Bullpadel heeft zich gepositioneerd als een van de meest gewilde en gevraagde door deskundigen en professionals in deze sport.

De Bullpadel Gold bal is één van de ballen die de hoogste snelheid haalt op de padelbaan. Dankzij zijn ontwerp slaagt hij erin de snelheid van het spel te verhogen en zo de intensiteit van de wedstrijd te verbeteren. Zijn zorgvuldige vervaardiging tot in het kleinste detail geeft de speler meer controle en een gevoel van meesterschap over de bal. Zijn rubberen kern met hoge dichtheid vermindert het drukverlies en verbetert de duurzaamheid van zijn eigenschappen.

Wat is een padel bal?

Eerst even een korte definitie van de padelbal. Volgens de reglementen moet dit “een rubberen bol zijn met een uniform groen of geel buitenoppervlak”. Het gewicht mag niet meer zijn dan 60 gram zijn en de stuit moet tussen 135 en 145 cm liggen als je de padel bal vanaf 2,54 m op een harde ondergrond laat vallen. Best specifiek toch?

Wat kost een padel bal?

Wat de prijzen van de paddle ballen betreft liggen de grootste verschillen in de eenheden die u koopt. Bijvoorbeeld, een doos van 24 Siux bussen kan rond de 90 euro in de aanbieding, terwijl een doos van 16 bussen van 3 Wilson ballen kan worden gevonden in de aanbieding voor ongeveer 50 euro.

Voordeliger zijn de verpakkingen van flessen met paddleballen. Zo kan een pakje van 3 Head Padel Pro ballen rond de 13 euro kosten en een pakje van 3 Dunlop ballen rond de 10 euro. Wij helpen je bij het kiezen van je door de FEP goedgekeurde padelballen.

Hoeveel soorten padelballen zijn er?

Deze vraag is een van de meest gestelde door onze klanten. Op de markt maken merken onderscheid tussen twee soorten padelballen; langzaam en snel. De keuze zal ten eerste afhangen van de baan waar de wedstrijd gespeeld gaat worden en ten tweede van de kwaliteit van de spelers.

Deze typen padelballen onderscheiden zich van elkaar door de materialen die bij de fabricage zijn gebruikt. Afhankelijk van het gebruikte materiaal zullen de ballen dus sneller of langzamer zijn. In de gevallen waar de baan tamelijk snel is, moeten we langzame ballen kiezen, terwijl in langzame banen de beste keuze snelle ballen zullen zijn. Het doel is een evenwicht te bereiken.

Wat is de beste bal om paddel tennis te spelen?

Alvorens te spreken over de beste ballen om paddle te spelen, moeten we weten hoe we de beste bal voor elke gelegenheid kunnen kiezen. Daarom moeten we speciale aandacht besteden aan de druk van de bal en de materialen waaruit hij is samengesteld.

De druk van de peddelbal moet voldoende zijn voor een spel in de beste omstandigheden, als de druk niet goed is zal de bal niet genoeg stuiteren waardoor het moeilijk wordt om de baan en het moment van de slag te volgen.

De materialen zijn altijd een indicatie van het type bal dat we in onze handen hebben, als de bal veel haar heeft is het een bal voor een laag of gemiddeld niveau. Als de bal geen haar heeft, is het een snelle bal voor een gevorderd/professioneel spelniveau. Deze worden normaal gesproken gebruikt in het beste professionele padel circuit.

Conclusie padel ballen

Hierboven zie de bekendste en beste padel ballen merken van het moment. Daarnaast hebben we je uitgelegd welke type padel ballen er zijn. Heb je naast een ballen ook schoenen nodig? Lees dan ons artikel over padelschoenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *